Gulyás János és Társa Kft.

3 gyors recept 30 perc alatt

Nincs ideje a hétköznapi munkavégzés, gyermeknevelés, sportolás, tanulás vagy egyéb teendője miatt több fogásos vacsorát készítenie, mégis szeretne meleg ételt tenni az asztalra? Íme néhány, gyorsan, egyszerűen elészíthető tipp a pörgős hétköznapokra:

 

1. Chilis bab

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Chilis bab elkészítéséhez ma már nyugodtan alkalmazhatunk alapporokat, amelyeket szinte már bármelyik bevásárlóközpontban megvásárolhatunk, a mostani receptben azonban egy saját készítésű alapot mutatunk be.

Chilis bab

Hozzávalók (4 személyre):

Fűszerek:

  • Só ízlés szerint
  • Fehér– vagy feketebors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 tesákanál petrezselyem
  • 3 teáskanál Worcestershire szósz

A csípősséghez:

  • Cayenne bors és/vagy erőspaprika ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát és fél percig kevergetjük. Ezután hozzá tesszük a darált húst, folyamatos kevergetés mellett pirítjuk. Amikor már kezd változni a hús színe, hozzáadjuk a fűszereket, kivéve az őrölt paprikát, ugyanis könnyen megkeseredhet az étel, ha korán hozzáadjuk! Amikor a darálthús teljesen átsült, adjuk hozzá a csemegekukoricát és a vörösbabot. Nagyjából 1 percnyi kevergetés után öntsük fel az egészet a paradicsumpürével. Végül adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a csípős fűszereket is, ha szeretnénk és főzzük további 10 percig, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.

Ezután már csak a tálalás következik! Jó étvágyat!

 

2. Currys csirke jázmin rizssel

Elkészítési idő: kb. 30 perc

A currys csirke igazán népszerű a keletei ételek kedvelői között, de azok számára is bátran fogyasztható, akik nem rajonganak a túlzottan fűszeres ételekért.

Currys csirke jázmin rizssel

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 gramm kockára vágott csirkemell-filé
  • 1-2 darab kockára vágott kápia paprika
  • 2 darab kockára vágott  sárgarépa
  • 2 fej kockára vágott lilahagyma
  • 8 dl kókusztej
  • 1 darab lime leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Fűszerek:

  • Só ízlés szerint
  • Fehér– vagy feketebors ízlés szerint
  • 2-4 evőkanál curry por (ízlés szerint)
  • Kömény ízlés szerint
  • Koriander ízlés szerint

A csípősséghez:

  • Chili és/vagy cayenne bors ízlés szerint

A rizshez:

  • 160 gramm jázmin rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 dl víz
  • Só ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, ezután hozzáadjuk a csirkemellet és lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket. Néhány perc sütés után ízesítsük sóval és borssal.

Miután kellőképpen lepirult a hús és a zöldségek is, felöntjük a kókusztejjel és hozzáadjuk a többi fűszert, kezdve a curry porral. Miután összekevertük a fűszereket, facsarjuk bele a lime levét és főzzük addig, amíg elég sűrű nem lesz a kókusztej.

Mikor már elég sűrű az állaga, vegyük le a tűzről és pihentessük 5 percig tálalás előtt.

A jázmin rizs elkészítése:

Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat és öntsük bele a jázmin rizst. Sűrű kevergetés mellett pirítsük meg egy kicsit, mielőtt megbarnulna, öntsük rá a vizet, sózzuk ízlés szerint és lassú tűzön főzzük fedő alatt, míg fel nem szívja az összes vizet.

Tálaláshoz szedjünk egy adag rizst, kanalazzuk rá a kókusztejes csirkemellet és már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!

3. Borsós-spenótos penne tészta

Elkészítési idő: kb. 20 perc

A borsós-spenótos penne kiváló választás vegetáriánusok számára, vagy egy könnyed nyári vacsoraként is ajánlott, főleg, ha a hozzávaló zöldségeket be tudjuk szerezni saját kertünkből. Egyszerűn variálható, a húsimádóknak sem kell lemondaniuk róla; az étel pirított szalonna csíkokkal is feldobható, ehhez ajánljuk ízletes, hazai császárszalonnánkat.

Borsós-spenótos penne tészta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg pennetészta
  • 25 dkg spenót
  • 25 dkg zöldborsó
  • 20 dkg csíkokra vágott cukkini
  • 25 dkg sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • Só ízlés szerint
  • Fehér– vagy feketebors ízlés szerint

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben hevítjük, a spenótot és a csíkokra vágott cukkinit pár perc alatt megfonnyasztjuk rajta.

A pennét al dente főzzük, tehát ne főzzük túl! Szűrőkanállal leszűrjük és a serpenyőbe tesszük a spenót és cukkini mellé. A főzővízben kb. 3 perc alatt főzzük a borsót. Leszűrjük, és a tészta mellé öntjük. A sajtot felkockázzuk és szintén hozzáadjuk a tésztához. Ezután sóval, borssal összeforgatjuk az egészet, néhány percig főzzük, végül melegen tálaljuk.

A húsok kedvelői számára külön serpenyőben piríthatunk császárszalonnát, de erdélyi vagy kolozsvári szalonna is használható és tálaláskor hozzáadjuk a tésztához.

Jó étvágyat kívánunk!

Kerülje el a tömeget és a sorbanállást, vásároljon online, kényelmesen a GulyásHús.hu oldalon található termékekből, hogy mihamarabb élvezhesse a házias ízeket!
Amennyiben elsők között szeretne értesülni cikkeinkről és megismerni új recepteket, ízvilágokat, ne habozzon; iratkozzon fel hírlevelünkre, még ma!

certop ISO22000

Vásárlói vélemények

Nézzen bele cikkeinkbe

Gulyáshús Magazin

A felgyői vágóhíd magazinjában elsősorban receptötletekről és konyhai praktikákról írunk érdekes és hasznos cikkeket, amivel könnyebbé tesszük a konyhai készülődést.

Gulyáshús blog