Gulyás János és Társa Kft.

A minőségi hús fontossága

Mint azt tudjuk, Magyarországon a lakosság húsfogyasztása átlag feletti, ez egy-egy ünnep alkalmával, vagy a nyári sütögetős programok közepette méginkább kiugró értéket mutat. Ilyen nagy mértékű húsfogyasztás esetén fontos arra is figyelni, hogy ne csak a napi húsmennyiséget vigyük be szervezetünkbe, hanem, hogy a bevitt tápanyag minőségi legyen.

Mit érdemes megfontolni húsvásárláskor?

Húsvásárlás előtt célszerű végiggondolni, hogy a vacsorának szánt étel min megy keresztül, mire az asztalunkra kerül.

A boltok pultjain leggyakrabban a tömeges állattartásban nevelkedett jószágok húsait találjuk.  Ezen állatok összezsúfolva, saját és egymás ürülékével folyamatosan érintkezhetnek, így állandó fertőzésveszélynek vannak kitéve. Kialakuló fetőzés esetén az állat azonnali antibiotikum-kúrát kap, így nem csak az ő szervezetébe, de a miénkbe is belekerülnek ezen anyagok a hús elfogyasztása során.

Ezzel szemben a természetes körülmények között, szabadtartásban nevelkedett állatok húsa kiváló tápanyagforrást biztosítanak.  Ezért is fontos, hogy megbízható helyről, minőségi hústermékeket szerezzük be, így bátran ajánljuk a GyulyásHús.hu oldalt, ahol hazai termelő, kifogástalan termékeit vásárolhatja meg akár online, otthona kényelméből.

Miről ismerhetjük fel a tökéletes húsárut?

Csirkehús

A tanyasi csirke víztartalma kevés, íze kiváló. De miről ismerhetjük fel? Ezen csirkák melle kisebb, combjuk masszívabb és ami talán a legfontosabb: húsuk zsírtartalma alacsonyabb. A csirkehús nehezen őrzi meg az ízét és az állagát, így aztán nagyon oda kell figyelni arra, hogy a vágástól számított lehető legrövidebb időn belül felhasználjuk.

Sertéshús

A minőségi sertéshúst beazonosíthatjuk élénk rózsaszínes árnyalatáról, porhanyós állagáról, amely a több izom közti zsírszövetnek köszönhető. A sápadt rózsaszínű és a sötétvörös disznóhúsok vásárlása nem ajánlott. A sápadt színűek többnyire rengeteg vizet tartalmaznak, mely sütés, vagy főzés során elvész, így a hús veszít ízértékéből. A sötétvörös húsok rágósak maradnak sütés, főzés után is, tehát szintén kerülendők.

Marhahús

Magyarországon a marhahús fogyasztása még valamivel csekélyebb, mint az előzőekben említett húsoké, de itt is érdemes fontolóra venni, hogy melyik számunkra az ideális darab. A fiatal marha leginkább pirosas rózsaszínű húsáról, míg az öreg, szálkás húsok sötétvörös árnyalatukról ismerhetők fel.

Húskészítmények

Az egyéb húskészítmények vásárlásánál, mint például a felvágottaknál, szalámiknál, kenőmájasoknál célszerűbb az alacsonyabb zsírtartalmú, sovány húskészítményet megvásárolni, ezek nagyobb mennyiségben tartalmazzák a szín húst. Érdemes tisztában lenni vele, hogy ezek az ételek ízesítő anyagot, sót és különböző fűszereket, valamint fehérje készítményeket és adalékanyagokat is tartalmazhatnak!

Ha igazán igényesek vagyunk, nem elégszünk meg azzal, hogy friss a hús, vagy ízletes a felvágottunk. Az állat tartása, a vágás módja, a fogyasztott táp minősége és még számos más tényező befolyásolja a hús minőségét, ezáltal egészségünket is. Fordítsunk kellő időt és figyelmet arra, hogy mindig megbízható helyről szerezzük be! Ez minden kétséget kizáróan drágább lesz, mintha a hipermarketben vásárolnánk, de ha nem visszük túlzásba a húsfogyasztást, sok szempontból jobban járhatunk.

Kerülje el a tömeget és a sorbanállást, vásároljon online, kényelmesen a GulyásHús.hu oldalon található termékekből, hogy mihamarabb élvezhesse a házias ízeket!
Amennyiben elsők között szeretne értesülni cikkeinkről és megismerni új recepteket, ízvilágokat, ne habozzon; iratkozzon fel hírlevelünkre, még ma!

certop ISO22000

Vásárlói vélemények

Nézzen bele cikkeinkbe

Gulyáshús Magazin

A felgyői vágóhíd magazinjában elsősorban receptötletekről és konyhai praktikákról írunk érdekes és hasznos cikkeket, amivel könnyebbé tesszük a konyhai készülődést.

Gulyáshús blog