Gulyás János és Társa Kft.

GINOP-1.2.1-15-2015-00771

Széchenyi 2020 pályázati támogatás

A kedvezményezett neve: Gulyás János és Társa Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítés Felgyőn, a Gulyás és Társa Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 121.250.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk az elmúlt 15 évben a térség egyik legnagyobb ilyen típusú vállalkozásává nőtte ki magát. A Gulyás Kft a korábbi években kereskedelmi tevékenységet folytatott. Élelmiszeripari termékek forgalmazását látta el, melyet az egész megyében illetve a régióban működő partnereinek értékesített. A vállalkozás üzletpolitikája a fentiek mellett a megfelelő minőség szolgáltatása, méltó munka-körülmények kialakítása és a munkavállalók megelégedettsége az energiatakarékos üzemeltetés arányának minél magasabb elérésével. A vállalkozásnak több üzletága van.

Húsfeldolgozással, hentesáru és húsipari termékek készítésével foglalkozik, ami tevékenységének jelentősebb hányadát teszi ki. A teljesen családi tulajdonban lévő vállalkozás a meglévő 16 fővel a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. Új tevékenységként 2014. év óta bevezette a csomagolási szolgáltatást, melyhez jelentős beruházással egy csomagoló üzem felépítése valósult meg Felgyő községben, egy használaton kívüli régi épületben. A csomagolás, mint szolgáltatás 2015. évben indult meg, a megrendelők leszállított termékeit a kért méretben, mennyiségben és anyaggal kerül rögzítésre és csomagolásra. Ebből a tevékenységből jelentősebb bevétel még nem keletkezett, de a térségben maga a szolgáltatás egyedülálló. Az uniós támogatással (Telephelyfejlesztés) létrehozott csarnok kihasználtsága nem 100%-os, alkalmas a szállító eszközökkel történő megközelítésre, illetve magas színvonalú körülményeket biztosít a munkavégzésre és a termelésre. A pályázattal érintett fejlesztés a kkv láncban előrelépést jelentő beruházás, amely magasabb feldolgozottsági szintű termékhez a feldolgozási termelési technológiát hozzáadott-érték növekedést eredményező módon fejlesztik. Az értéklánc koncepció teljesen új megvilágításba helyezi a cég tevékenységszervezését. Célunk, hogy az új tevékenységgel egy a feldolgozó ipar a térségben nem működő szegmensében meghatározó szerepet töltsünk be. A csomagoló anyag a feldolgozó ipar és a kereskedelem területén széles körben keresett és felhasznált termék, a termelők késztermékként veszik meg a csomagolás eszközeit. Kiemelt célunk, hogy ezen termékeket (csomagoló tálcák, csomagoló dobozok, stb) újrahasznosított alapanyagokból állítsuk elő, ezzel a környezetterhelés csökkenését érhetjük el. A csomagoló anyag gyártással a térségben működő termelők kedvezőbben tudnak hozzájutni a szükséges kiegészítőkhöz, magyar gyártású, újrahasznosított termékkel csomagolhatják termékeiket.

A támogatás segítségével az alábbi gépsor beszerzése valósult meg:

Műanyag csomagoló anyagot gyártó gépsor VTSZ 8477 – Gumi vagy műanyag-feldolgozó vagy ezen anyagokból termékeket előállító, az árucsoportban máshol nem említett gép

A helyi termelőktől és a Gulyás és Társa Kft korábbi tevékenysége során kialakult üzleti kapcsolatai során kialakult és szerzett tapasztalat alapján piaci rést látunk az újrahasznosított csomagoló anyagok piacán. A helyben előállított termékek nemzeti vagy külföldi piacra kerülésének feltétele, hogy vonzó, a piac által igényelt és vevőorientált méretben, mennyiségben és megjelenéssel kínálják. Fontos az is, hogy a környezeti fenntarthatóság elvei is szem előtt maradjanak, így az újrahasznosított alapanyagok iránti kereslet is előnybe helyezi a projekt tervet. A kereskedelmi tevékenységünk során szerzett tapasztalat megerősítette a fejlesztési igényt, hiszen számos termék költséghatékony szállításához, megjelenítéséhez szükség van a jó csomagoló anyagokra. A termelők készebb árut tudnak eladni, hatékonyabban tudnak az árversenyben érvényesülni. A termelés megindulásával nyitva áll a lehetőség szélesebb termékkör bevezetésére, illetve saját fejlesztésű, a piacon keresett csomagoló anyagok (tálcák, lemezek) gyártására. A termékek felhasználási területe kiterjed mind az élelmiszeriparra, a mezőgazdaságra, illetve a könnyűipar egyéb területeire. A szakmai és munkaerő kapacitás rendelkezésre áll, a megfelelően képzett szakemberek a gépsor üzemeltetését és a kiegészítő feladatokat el tudják látni. A termékek tárolására a meglévő használaton kívüli raktár alkalmas, a rakodást a meglévő munkavállalók végzik.

A fejlesztéssel csomagoló anyag gyártása (élelmiszeripari tálca, lemez, doboz, mezőgazdasági felhasználású csomagoló lapok, tálcák) valósult meg.

A termeléssel újrahasznosított alapanyagokból széles körben, ipari, mezőgazdasági, feldolgozóipari és kereskedelmi célú felhasználása valósulhat meg. A legmodernebb technológiát alkalmazó és informatikai lehetőségeket kihasználó gépsor segítségével korszerű termékek gyártása valósult meg, ami a kereslet bővülésével modulszerűen és különállóan bővíthető. A fejlesztéshez nem szükségesek előzetes tervek, a termelő csarnok rendelkezésre áll, az infrastruktúra adott. A meglévő partnerek (helyi termelők, élelmiszer gyártók, kereskedelmi partnerek) az elmúlt években folyamatosan jelezték igényüket egy helyi, nagy kapacitással bíró, újrahasznosított alapanyagú csomagoló gyártás iránt. A Gulyás és Társa Kft menedzsmentje erre az igényre alapozva tervezte meg a gyártói szándékot, ami a meglévő piaci szegmens mellett egy újabb vevőkört tud megszólítani. A projekt eredményeként a térségben – Felgyő, Csongrád megye – egy egyedülálló termelési kapacitás jön létre. Az új szolgáltatás a csomagoló anyag gyártása, méret és minőség szerint. A helyi termelő és feldolgozók piaci megjelenését segíti elő a bevezetett szolgáltatás. A megfelelő megjelenéssel magasabb hozzáadott értékkel szélesebb piaci szegmens érhető el. A termelés a vállalkozás által felmért vevőkör visszajelzései alapján rövid megtérülési időt jósol. A fejlesztés projekteleme a gép beszerzése, üzembe helyezése. A gépsor összeszerelésével és üzembe helyezésével a termelés megindult, az alapanyagok beszerzése és tesztelése költségtétel elszámolása nélkül saját erőből valósult meg a mérföldkövek időtartama alatt.

A projekt befejezési dátuma: 2017.04.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00771

Széchenyi 2020 pályázati támogatás 1
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 2
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 3
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 4
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 5
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 6
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 7
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 8
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 9
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 10
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 11
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 12
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 13
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 14
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 15
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 16
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 17
Széchenyi 2020 pályázati támogatás 18
Széchenyi 2020 pályázati támogatás részletek
certop ISO22000

Vásárlói vélemények

Nézzen bele cikkeinkbe

Gulyáshús Magazin

A felgyői vágóhíd magazinjában elsősorban receptötletekről és konyhai praktikákról írunk érdekes és hasznos cikkeket, amivel könnyebbé tesszük a konyhai készülődést.

Gulyáshús blog