Gulyás János és Társa Kft.

GINOP PLUSZ-2.1.1-21-2022-00241.

GINOP PLUSZ-2.1.1-21-2022-00241.

A Gulyás János és Társa Kereskedelmi Kft által vezetett, a Debreceni Egyetemmel konzorciumban megvalósításra kerülő pályázat

A Projekt címe: „Életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban, fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozása”

A Projekt azonosító száma: GINOP PLUSZ-2.1.1-21-2022-00241. 

A Projekt támogatási összege: 526 706 156 Ft

A Projekt összköltsége: 765 696 956 Ft

A támogatás intenzitása: 67,79 %

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2025.03.24. 

Az élelmiszerek kereskedelmében és fogyasztásában egyre inkább előtérbe kerülnek az egészségvédő hatású, magas hozzáadott értékű termékek a fogyasztók fokozott érdeklődése, valamint a táplálkozás és az egészség között fennálló egyértelmű kapcsolatot alátámasztó bizonyítékok gyarapodása következtében. A fokozottan pozitív biológiai hatású élelmiszerek tartós piaci sikerét az biztosíthatja, ha tényleges élettani előnyöket biztosítanak, kiváló ízhatásúak és innovatív, költséghatékony technológiákkal állítják elő őket. Az általunk kifejlesztendő új termékek ezen kihívásoknak fognak megfelelni. A hústermékek, komplex összetételüknek köszönhetően, kiváló hordozói a legkülönbözőbb, pozitív biológiai hatású anyagoknak, így egyértelműen adódik a dúsítás lehetősége, ami által egészségvédő hatású termékekhez jutunk.

A vöröshús alapú árukkal kapcsolatban időnként felvetett, tudományosan nem megalapozott fogyasztói aggodalmak ellensúlyozására olyan termékeket fogunk kifejleszteni, melyek bizonyított fiziológiai előnyökkel jellemezhetők. Ilyen termékekre eddig nem láttunk példát a külpiacokon sem. Fejlesztéseinkben kulcsszerepet játszanak a zsírhelyettesítésre, illetve rostpótlásra használatos prebiotikumok, melyek a káros baktériumokat is képesek háttérbe szorítani. Elsődleges feladatunk ezen túlmenően a fehérjepótlás, illetve fehérjedúsítás megvalósítása, mivel a modern fogyasztói trendek és igények a fehérjében gazdag élelmiszerek preferenciáját mutatják.

Napjainkban fokozódó igény mutatkozik olyan termékekre, amelyek tényleges élettani hatását tudományos igényességgel és hitelesen igazolják. Munkánk ezen a téren hiánypótlónak tekinthető, hiszen nemzetközileg is újnak számító in vitro emésztési modellrendszerrel és humánklinikai vizsgálattal is igazoljuk a legígéretesebb új termékváltozatok fiziológiai előnyeit. Kifejlesztendő, új termékek Prebiotikus rostokat tartalmazó, zsírcsökkentett, fehérjében gazdagított funkcionális töltelékáruk készítése. Prebiotikus hatású anyagokkal gazdagított, csökkentett só- és zsírtartalmú sonkakészítmények. Életkor specifikus töltelékáruk, gyerekek speciális igényeire optimalizálva, vitaminokkal és nyomelemekkel dúsítva. Aktív középkorúak és testtudatos fogyasztók számára kidolgozott, sokrétűen előnyös fiziológiai hatású feldolgozott húskészítmény egyedi fehérjekivonattal, antioxidánsokkal.

certop ISO22000

Vásárlói vélemények

Nézzen bele cikkeinkbe

Gulyáshús Magazin

A felgyői vágóhíd magazinjában elsősorban receptötletekről és konyhai praktikákról írunk érdekes és hasznos cikkeket, amivel könnyebbé tesszük a konyhai készülődést.

Gulyáshús blog