Gulyás János és Társa Kft.

Folyadékbevitel egyszerűen – akár így is lehet!

A megfelelő napi folyadékbevitel elengedhetetlen a szervezetünk számára és egészségünk megőrzése érdekében. Sokszor azon kapjuk magunkat, hogy nap végére kiszáradunk, esetleg kellemetlen fejfájást, gyomorpanaszokat tapasztalunk, ugyanis a nap folyamán nem iszunk elegendő vizet, vagy egyéb folyadékot, növelve ezáltal a kiszáradás veszélyét és emésztési problémák fellépését. Víz, üdítő, gyümölcslevek fogyasztása mellett a napi folyadékbevitelt kedvező mértékben növelhetjük a levesek fogyasztásával is.

Az alábbi cikkben egy olyan levesről talál receptet, amelyek segíthetnek a megfelelő napi folyadélmennyiség bevitelét elősegíteni, vitaminokban gazdag és nem utolsó sorban igazán ízletes is!

Sajtos-csirkés zöldségleves

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápláló, a zöldségeknek hála vitaminokban rendkívül gazdag és tápláló leves, amelyet gyorsan, könnyedén elkészíthet akár egy fárasztó munkanap után is.

Hozzávalók (4 főre):

  • 300 gramm csirkemell filé
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 0.5 közepes db karalábé
  • 1 liter csirke alaplé
  • 3 közepes szár halványító zeller
  • 200 gramm brokkoli
  • 200 gramm tömlős krémsajt
  • 250 ml főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • fehér– vagy feketebors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk. A zöldségeket lemossok, megtisztítjuk. A póréhagymát gyűrűkre, a sárgarépát és a halványító zellert szeletekre, a fehérrépát, karalábét kockákra szeljük, a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkemellet a póréhagymával együtt egy lábasba tesszük és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karalábét, a sárga- és a fehérrépát, majd közepes lángon 2-3 percig tovább dinszteljük az egészet. Felöntjük a csirke alaplével, és miután felforrt lefedve további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert és a brokkolit. Felforraljuk és kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy tálban a sajtot és egy kevés leveslét simára keverünk, majd a tejszínnel együtt a leveshez adjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezhetünk. Végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

Az minőségi alapanyag elengedhetetlen

Szervezetünk az általunk elfogyasztott táplálékokból jut energiához, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű ételeket fogyasztunk és azok milyen alapanyagokból készülnek.

Fontosnak tartjuk, hogy az ételek a legkiválóbb, minőségi, hazai alapanyagokból készülhessenek, így jó szívvel ajánljuk a GulyásHús.hu oldalt vásárlóink számára, ha minőségi húsokból minőségi ételeket szeretne alkotni.

Kerülje el a tömeget és a sorbanállást, vásároljon online, kényelmesen a GulyásHús.hu oldalon található termékekből, hogy mihamarabb élvezhesse a házias ízeket!
Amennyiben elsők között szeretne értesülni cikkeinkről és megismerni új recepteket, ízvilágokat, ne habozzon; iratkozzon fel hírlevelünkre, még ma!

certop ISO22000

Vásárlói vélemények

Nézzen bele cikkeinkbe

Gulyáshús Magazin

A felgyői vágóhíd magazinjában elsősorban receptötletekről és konyhai praktikákról írunk érdekes és hasznos cikkeket, amivel könnyebbé tesszük a konyhai készülődést.

Gulyáshús blog