Gulyás János és Társa Kft.

Új húskészítmény kifejlesztése

NKFI alapból megvalósuló projekt
  •  Kedvezményezett neve: Gulyás János és Társa Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Projekt címe: „Komplex gyógynövény-kivonatokat tartalmazó, fokozott antioxidáns tulajdonságokkal és csökkentett tartósítószer mennyiséggel rendelkező hústermékcsalád előállítása”
  • Támogatás összege: 364 681 097Ft
  • A támogatás mértéke: 66,11 %
  • A projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja egy olyan új húskészítmény család kifejlesztése, ami a fogyasztók ízvilág preferenciáinak tiszteletben tartása mellett jótékony antioxidáns és antimikrobiális hatású hatóanyagokat tartalmaz. A fejlesztés eredményeinek széles körű disszeminálása nem csak lehetőség, a pozitív hatások elérése érdekében a legújabb tudományos kutatások szerint ugyanis a fizikai aktivitás fokozására is szükség van, ami a teljes táplálkozással és életmóddal kapcsolatos gondolkodásmód megváltoztatását igényli a társadalom széles körétől. Rezveratrol illetve koriander, oregánó, kakukkfű gyógynövény illóolajokat tartalmazó, ezáltal antibakteriális és antioxidáns hatású húskészítmény nem létezik a piacon jelenleg. Az új készítmény a Gulyás János és Társa Kft. meglévő üzemében, gyártástechnológiai fejlesztés nélkül, azonban egy kibővített biokémiai labor létrehozásával valósulhat meg. A hatóanyagokkal kapcsolatos vizsgálatokat, valamint az elkészülő húskészítmény család hatásosságát, antibakteriális és antitoxikus hatását külső laboratóriumok fogják igazolni. A projekt eredményeinek hasznosulását egyrészt a projektgazda közétkeztetési piacon meglévő 70%-os piaci részesedése, másrészt a projekt eredményeihez kapcsolódó széleskörű felvilágosító és szemléletváltó kampánya tudja biztosítani. Ennek sikeressége szempontjából lényeges körülmény, hogy nem létezik olyan gyártó, illetve forgalmazó cég Magyarországon, aki hasonló komplex gyógynövény-kivonatokat tartalmazó, fokozott antioxidáns tulajdonságokkal és csökkentett tartósítószer mennyiséggel rendelkező hústermékcsalád állítana elő.
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.
  • A projekt azonosító száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00390

Nézzen bele cikkeinkbe

Gulyáshús Magazin

A felgyői vágóhíd magazinjában elsősorban receptötletekről és konyhai praktikákról írunk érdekes és hasznos cikkeket, amivel könnyebbé tesszük a konyhai készülődést.

Gulyáshús blog