GINOP-1.2.1-15-2015-00771 pályázat

Kapacitásbővítés Felgyőn, a Gulyás és Társa Kft-nél 

GINOP-1.2.1-15-2015-00771 pályázat

Kapacitásbővítés Felgyőn, a Gulyás és Társa Kft-nél

A kedvezményezett neve: Gulyás János és Társa Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítés Felgyőn, a Gulyás és Társa Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 121.250.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt befejezési dátuma: 2017.04.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00771

Cégünk az elmúlt 15 évben a térség egyik legnagyobb ilyen típusú vállalkozásává nőtte ki magát. A Gulyás Kft a korábbi években kereskedelmi tevékenységet folytatott. Élelmiszeripari termékek forgalmazását látta el, melyet az egész megyében illetve a régióban működő partnereinek értékesített. A vállalkozás üzletpolitikája a fentiek mellett a megfelelő minőség szolgáltatása, méltó munka-körülmények kialakítása és a munkavállalók megelégedettsége az energiatakarékos üzemeltetés arányának minél magasabb elérésével. A vállalkozásnak több üzletága van.

Húsfeldolgozással, hentesáru és húsipari termékek készítésével foglalkozik, ami tevékenységének jelentősebb hányadát teszi ki. A teljesen családi tulajdonban lévő vállalkozás a meglévő 16 fővel a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. Új tevékenységként 2014. év óta bevezette a csomagolási szolgáltatást, melyhez jelentős beruházással egy csomagoló üzem felépítése valósult meg Felgyő községben, egy használaton kívüli régi épületben. A csomagolás, mint szolgáltatás 2015. évben indult meg, a megrendelők leszállított termékeit a kért méretben, mennyiségben és anyaggal kerül rögzítésre és csomagolásra. Ebből a tevékenységből jelentősebb bevétel még nem keletkezett, de a térségben maga a szolgáltatás egyedülálló. Az uniós támogatással (Telephelyfejlesztés) létrehozott csarnok kihasználtsága nem 100%-os, alkalmas a szállító eszközökkel történő megközelítésre, illetve magas színvonalú körülményeket biztosít a munkavégzésre és a termelésre. A pályázattal érintett fejlesztés a kkv láncban előrelépést jelentő beruházás, amely magasabb feldolgozottsági szintű termékhez a feldolgozási termelési technológiát hozzáadott-érték növekedést eredményező módon fejlesztik. Az értéklánc koncepció teljesen új megvilágításba helyezi a cég tevékenységszervezését. Célunk, hogy az új tevékenységgel egy a feldolgozó ipar a térségben nem működő szegmensében meghatározó szerepet töltsünk be. A csomagoló anyag a feldolgozó ipar és a kereskedelem területén széles körben keresett és felhasznált termék, a termelők késztermékként veszik meg a csomagolás eszközeit. Kiemelt célunk, hogy ezen termékeket (csomagoló tálcák, csomagoló dobozok, stb) újrahasznosított alapanyagokból állítsuk elő, ezzel a környezetterhelés csökkenését érhetjük el. A csomagoló anyag gyártással a térségben működő termelők kedvezőbben tudnak hozzájutni a szükséges kiegészítőkhöz, magyar gyártású, újrahasznosított termékkel csomagolhatják termékeiket.

A támogatás segítségével az alábbi gépsor beszerzése valósult meg:

Műanyag csomagoló anyagot gyártó gépsor VTSZ 8477 – Gumi vagy műanyag-feldolgozó vagy ezen anyagokból termékeket előállító, az árucsoportban máshol nem említett gép

A helyi termelőktől és a Gulyás és Társa Kft korábbi tevékenysége során kialakult üzleti kapcsolatai során kialakult és szerzett tapasztalat alapján piaci rést látunk az újrahasznosított csomagoló anyagok piacán. A helyben előállított termékek nemzeti vagy külföldi piacra kerülésének feltétele, hogy vonzó, a piac által igényelt és vevőorientált méretben, mennyiségben és megjelenéssel kínálják. Fontos az is, hogy a környezeti fenntarthatóság elvei is szem előtt maradjanak, így az újrahasznosított alapanyagok iránti kereslet is előnybe helyezi a projekt tervet. A kereskedelmi tevékenységünk során szerzett tapasztalat megerősítette a fejlesztési igényt, hiszen számos termék költséghatékony szállításához, megjelenítéséhez szükség van a jó csomagoló anyagokra. A termelők készebb árut tudnak eladni, hatékonyabban tudnak az árversenyben érvényesülni. A termelés megindulásával nyitva áll a lehetőség szélesebb termékkör bevezetésére, illetve saját fejlesztésű, a piacon keresett csomagoló anyagok (tálcák, lemezek) gyártására. A termékek felhasználási területe kiterjed mind az élelmiszeriparra, a mezőgazdaságra, illetve a könnyűipar egyéb területeire. A szakmai és munkaerő kapacitás rendelkezésre áll, a megfelelően képzett szakemberek a gépsor üzemeltetését és a kiegészítő feladatokat el tudják látni. A termékek tárolására a meglévő használaton kívüli raktár alkalmas, a rakodást a meglévő munkavállalók végzik.

A fejlesztéssel csomagoló anyag gyártása (élelmiszeripari tálca, lemez, doboz, mezőgazdasági felhasználású csomagoló lapok, tálcák) valósult meg.

A termeléssel újrahasznosított alapanyagokból széles körben, ipari, mezőgazdasági, feldolgozóipari és kereskedelmi célú felhasználása valósulhat meg. A legmodernebb technológiát alkalmazó és informatikai lehetőségeket kihasználó gépsor segítségével korszerű termékek gyártása valósult meg, ami a kereslet bővülésével modulszerűen és különállóan bővíthető. A fejlesztéshez nem szükségesek előzetes tervek, a termelő csarnok rendelkezésre áll, az infrastruktúra adott. A meglévő partnerek (helyi termelők, élelmiszer gyártók, kereskedelmi partnerek) az elmúlt években folyamatosan jelezték igényüket egy helyi, nagy kapacitással bíró, újrahasznosított alapanyagú csomagoló gyártás iránt. A Gulyás és Társa Kft menedzsmentje erre az igényre alapozva tervezte meg a gyártói szándékot, ami a meglévő piaci szegmens mellett egy újabb vevőkört tud megszólítani. A projekt eredményeként a térségben – Felgyő, Csongrád megye – egy egyedülálló termelési kapacitás jön létre. Az új szolgáltatás a csomagoló anyag gyártása, méret és minőség szerint. A helyi termelő és feldolgozók piaci megjelenését segíti elő a bevezetett szolgáltatás. A megfelelő megjelenéssel magasabb hozzáadott értékkel szélesebb piaci szegmens érhető el. A termelés a vállalkozás által felmért vevőkör visszajelzései alapján rövid megtérülési időt jósol. A fejlesztés projekteleme a gép beszerzése, üzembe helyezése. A gépsor összeszerelésével és üzembe helyezésével a termelés megindult, az alapanyagok beszerzése és tesztelése költségtétel elszámolása nélkül saját erőből valósult meg a mérföldkövek időtartama alatt.

 

OLDALAK

Bemutatkozás

Minőségpolitika

Projektek

Karrier

Kapcsolat

Adatkezelés

ÁSZF

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Kövess minket a facebookon

#gulyashus

Top