GINOP-1.2.8-20-2020-01084 pályázat

Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés a Gulyás János és Társa Kft-nél  

GINOP-1.2.8-20-2020-01084 pályázat

Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés a Gulyás János és Társa Kft-nél 

A Projekt címe:
„Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés a Gulyás János és Társa Kft-nél”

A Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.8-20-2020-01084

A Projekt összköltség:
71 971 502 Ft

A támogatás mértéke:
70%

A Projekt fizikai befejezésének napja:
2022.01.28.

A projekt keretében cégünk a termelését kívánja fejleszteni, optimalizálni. Vállalkozásunk, több mint 20 éves működése során törekedett arra, hogy a hagyományos, magyaros ízvilágú termékeket – lehetőségei szerint – a legkorszerűbb gépekkel állítsa elő. Működésünk alapvetően két területet ölel fel: vágási tevékenység és feldolgozás. A Felgyő külterületén található vágóhíd naponta 100 sertés feldolgozását végzi átlagosan, azonban a piaci igényekre reagálva kvótamennyiségünket 125 db/napra módosítottuk. A vágás előtti pihentetésre váró élő állatok almozását jelenleg kézi munkával végezzük. A projekt keretében meg szeretnénk vásárolni egy GEHL R135 kompakt rakodógépet, kanálpozícionálással és kanállal, ráfogó szettel. Ezzel ki tudnánk a kézi munkát váltani az élő állat tárolóknál, hiszen a géppel egyszerűen ki lehet tolni az almot. Nem csak gyorsabban, alaposabban tudnánk ezt a munkát így elvégezni, de csak 1 fő kellene a gép működtetéséhez, és a jelenleg ott tevékenykedő munkatársakat más területre lehetne beosztani.


A koronavírus járvány előtt is rendkívül körültekintően jártunk el az üzem takarítása során, hiszen ez egy élelmiszer ipari tevékenysége végzésénél alapvető követelmény. Azonban a vírus időszakában még sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk erre és még jobban besűrítettük a takarítások számát. Mivel a járvány ugyan alább hagyott, de a veszély nem múlt el, így egy Karcher HDS 13/20-4 SX típusú melegvizes nagynyomású mosót szeretnénk beszerezni, amivel a takarítás sokkal hatékonyabban, alaposabban és gyorsabban tudnánk elvégezni, úgy, hogy nem kellene termelésből embereket kivenni erre a tevékenységre. Ezzel a működésünket tovább tudnánk optimalizálni, a tisztaságot viszont még inkább tudnánk fokozni.


A gyártási folyamatokhoz két gépet szeretnénk a projektből megvásárolni. Egy ekkora forgalmat bonyolító cégnél alapvető, hogy a nagy tömegű árut gyorsan, hatékonyan, megbízhatóan tudjuk mozgatni, mind az alapanyagok, mind a késztermékek tekintetében. Ehhez lenne tökéletes megoldás részünkre egy korszerű új STILL típusú targonca.


A gyártási részlegünkön az alapvető gépekkel rendelkezünk. De, mivel eddig főként közintézmények részére szállítottunk, részünkre nagyobb kiszerelésben kell az árukat előállítani. A kisebb csomagolási egységeket kézi munkával kell létrehoznunk: szeletelőgéppel felvágatjuk a termékeket, majd kézzel átrakjuk a vákuumozóba. A napi 10-12 órás manuális tevékenység során jelentős selejt, minőségileg nem tökéletes termék készül, hiszen kézzel az egységes, tökéletesen elállított termék nehezen kivitelezhető. Most, hogy webáruházat hoztunk létre, sokkal nagyobb teret kap a kis kiszerelésű, szeletelt, vákuumcsomagolt termékek gyártása. Ezért is életbevágó most részünkre az, hogy a tervezett MULTIVAC vákumcsomagoló gépet meg tudjuk vásárolni. Ez a korszerű, modern gép hatékonyabbá tenné a termelésünk ezen részét. Ezzel termékkörünket tovább tudjuk bővíteni és a minőségben is jelentősen tudnánk javulni. 

OLDALAK

Bemutatkozás

Minőségpolitika

Projektek

Karrier

Kapcsolat

Adatkezelés

ÁSZF

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Kövess minket a facebookon

#gulyashus

Top